Arla Foods en Simon Loos zijn een meerjarig vervoerscontract overeengekomen, dat de zuivelcoöperatie in staat moet stellen verder te groeien in de Nederlandse en Belgische markt, heet het in een persbericht. Wat de waarde is van het vervoerscontract wordt niet vermeld. Simon Loos stelt wel dat het transportbedrijf door de komst van Arla Foods haar aandeel in de Dairy distributie in de Benelux verder kan uitbouwen.

Duurzaamheid

Simon Loos meldt dat de zuivelproducent op zoek was naar een logistiek dienstverlener die de verlader de komende jaren helpt het logistieke proces te verbeteren. ‘Na een uitvoerig tendertraject heeft de zuivelcoöperatie gekozen voor een samenwerking met Simon Loos. De belangrijkste reden hiervoor was de focus op duurzaamheid. Daarnaast waren ook de proactieve houding van Simon Loos en het feit dat Simon Loos beschikt over een groot transport-en distributienetwerk bepalend’, schrijft het bedrijf.

Arla Foods zegt dat het uitbesteden van de logistiek aan Simon Loos past in haar  duurzaamheidsstrategie. Het wil in 2030 de Co2-uitstoot met 30% hebben gereduceerd en in 2050 als bedrijf klimaatneutraal produceren. ‘Daarnaast zien wij de aanwezigheid van andere zuivelleveranciers als klant bij Simon Loos als een voordeel’, aldus logistiek manager Bouke van Hamersveld van Arla Foods.

Fusie

Voor Simon is het contract een van de eerst grote vervoersovereenkomsten sinds het bedrijf begin van dit jaar fuseerde met Peter Appel Transport. Daardoor ontstond een top-20 speler in de Nederlandse logistiek met ruim 3.000 medewerkers en 1.400 voertuigen, verdeeld over meer dan 60 standplaatsen in heel Nederland.

Arla Foods is een internationale zuivelcoöperatie met 9.400 melkveehouders in 7 landen, Denemarken, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de beneluxlanden. Sinds 2009 is Arla Foods gevestigd in Nederland.