Bring Frigo is vooral actief op de Zweedse markt en heeft daar naar eigen zeggen een landelijke dekking met een netwerk van terminals, transporteurs en expeditiebedrijven. Bring heeft twaalf magazijnen in Zweden en Noorwegen. Er rijden dagelijks 700 vrachtwagens voor de vervoerder. In 2020 noteerde het bedrijf een omzet van 250 miljoen euro. Bring telt 950 medewerkers.

Bring is ook internationaal actief in het geconditioneerde transport en heeft vestigingen in onder andere Noorwegen, Denemarken, Zweden, Finland, Engeland, Nederland, België, Frankrijk en China. In Nederland is er een locatie in Zwijndrecht.

Groeimarkt

De transactie is het resultaat van een herziening van de bedrijvenportfolio bij Posten Norge. Het staatspostbedrijf wil zich meer richten zijn primaire activiteiten. Met een nieuwe eigenaar kan Bring Frigo het aanbod van logistieke diensten van het bedrijf verder ontwikkelen en daarbij onder de oude naam Frigoscandia gaan opereren, meldt het bedrijf.

Volgens Leif Lupp, Managing Director bij Aurelius Nordics, groeit de markt voor geconditioneerde logistiek. Voor het beursgenoteerde fonds is Bring Frigo het vierde Scandinavische bedrijf in het portfolio.

Frigoscandia

Bring Frigo komt voort uit het in 1948 opgerichte Frigoscandia. Het bedrijf zal vanaf de tweede helft van dit jaar weer de oude naam gaan voeren.

Er zijn geen financiële details bekendgemaakt. De Zweedse mededingingswaakhond moet nog definitieve goedkeuring geven voor de deal.