De vervoerder met Nederlandse hoofdvestigingen in Winterswijk en Nijmegen was drie jaar geleden al een Deense vrijage aangegaan door een fusie met het Deense N&K Spedition. Ook de onderdelen Eurofresh, een HSF-groepslid dat zich op de Duitse markt richt, en Skive Køletransport komen in handen van DFDS.

750 vrachtwagens

De overname geschiedt met terugwerkende kracht per 1 januari. Naar verluidt bedraagt het overnamebedrag een kleine 300 miljoen euro. Ruim 1800 medewerkers van HSF krijgen DFDS als nieuwe werkgever, terwijl ook 750 vrachtwagens en 1500 opleggers in Kopenhaagse handen komen. De Europese Mededingingsautoriteit moet de overname nog wel goedkeuren, maar DFDS en HSF zeggen erop te vertrouwen dat die Brusselse zegen binnen drie maanden zal worden uitgesproken.

HSF verklaart dat ‘de hoofdaandeelhouders het nu tijd vonden om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen met een lange termijn eigenaar met vergelijkbare waarden als HSF Logistics’. ‘Het is onze overtuiging dat DFDS de basis kan leggen voor een stabiele toekomst met uitstekende mogelijkheden voor de verdere uitbreiding en groei.’