Deelnemers aan de ronde zijn onder meer Accel, Lakestar, HV Capital, Project A en Scania. Met het kapitaal wil Sennder verder investeren in zijn technologieplatform, daarvoor is 100 miljoen dollar geoormerkt. De rest komt ten goede aan uitbreiding in nieuwe markten in Europa.

Bij de vorige financieringsronde in 2019 haalde het in Berlijn gevestigde techbedrijf al 100 miljoen op voor de uitbouw van zijn activiteiten in het Europese wegvervoer, waarbij het zich richt op complete truckladingen.

Naar eigen zeggen is Sennder nu gewaardeerd op ruim een miljard dollar, waarmee het zich in het selecte rijtje van ‘unicorns’ (techstartups met een marktwaarde boven een miljard) mag scharen.

Overnames

De financiering volgt op een opmerkelijk jaar voor Sennder. In juni 2020 ging het bedrijf een fusie aan met de Franse concurrent Everoad en in september nam Sennder de Europese activiteiten van Uber Freight over.

Sennder, dat deze maand een kantoor opent in Amsterdam, wil in 2025 een omzet boeken van 2 miljard euro. Ondanks alle overnameambities blijft autonome groei de belangrijkste motor voor de groei van het bedrijf, stelde ceo David Nothacker onlangs in een interview met deze krant. Uiteindelijk wil hij het bedrijf naar de beurs brengen.