De wegvervoerder, die zich sterk richt op de levensmiddelendistributie, leverde vorig jaar wel een positief resultaat voor belastingen af van 1,6 miljoen euro. Dat er onder de streep alsnog een verlies werd geleden heeft te maken met een belastingaanslag van 1,9 miljoen euro, blijkt uit het jaarverslag.

Het bedrijf wist over het fiscale jaar 2018 nog een mooie nettowinst te behalen van 33,5 miljoen euro, maar dat positieve resultaat was zwaar vertekend door de verkoop dat jaar van de binnenvaartdivisie voor een bedrag van 38,3 miljoen euro.

Die verkoop had ook een sterk negatief effect op de winst-en verliesrekening over 2019, blijkt uit de jaarrekening van Nedcargo. Zo kon bijna 11 miljoen euro aan omzet en 3,1 miljoen euro aan bedrijfsresultaat (ebidta) over de eerste vijf maanden van 2018 direct aan de binnenvaartactiviteiten worden toegeschreven, schrijft de directie.

Oorlogskas

Nedcargo kondigde deze week aan verder te willen groeien in de Benelux, waarbij het bedrijf mikt op een verdubbeling van zijn marktaandeel. ‘We kijken om ons heen voor overnames van bedrijfsonderdelen van collega-transporteurs die goed bij Nedcargo passen’, aldus directeur Diederik Antvelink.

Ook wil Nedcargo zijn logistieke activiteiten voor de taxfree markt in heel Europa fors uitbreiden. ‘Wij zitten met een omzet van 100 miljoen euro omzet per jaar ergens tussen tafellaken en servet. We moeten onze omzet de komende twee jaar minimaal verdubbelen.’

Hij wijst er verder op dat het bedrijf via de verkoop van de binnenvaarttak een flinke overnamepot heeft opgebouwd. ‘De oorlogskas is nog goed gevuld. Dat kan bij verdere consolidatie in de transportwereld goed van pas komen.’

Lees ook: Nedcargo: ‘Oorlogskas goed gevuld voor consolidatiegolf’