Daarbij gaat het voor de mondiale uitrol om vijftig landen op vier continenten, meldt Saloodo. Daarmee kunnen Europese verladers zendingen ook boeken voor bijvoorbeeld het Midden-Oosten en andere regio’s. Saloodo zorgt daarbij voor een ‘naadloze afwikkeling van het vervoer voor grote mondiaal actieve ondernemingen’, aldus de start-up.

Met het initiatief wil de vrachtbeurs niet alleen nieuwe markten ontsluiten, maar ook nieuwe aanvullende diensten aanbieden in de regio’s zelf. Een voorbeeld is het wegvervoer in konvooi voor Europese klanten.

Het platform is verdere uitgebreid met nieuwe functies die op termijn voor het gehele Europese landvervoer beschikbaar zijn. Als voorbeeld noemt het bedrijf de mogelijkheid om alle transportopties via WhatsApp te bekijken en via Messenger offertes aan te vragen.