Het gaat om wegrestaurants in Baden-Württemberg, Brandenburg, Hessen, Rijnland-Palts en Sleeswijk-Holstein, meldt het Duitse vakblad Verkehrsrundschau.

De regels worden in Duitsland per deelstaat vastgelegd. In bijvoorbeeld Rijnland-Palts mogen zakenreizigers zoals vrachtwagenchauffeurs in een wegrestaurant een maaltijd eten, mits zij ook bij het benzinestation overnachten.

Nederland

Ook in Nederland zijn wegrestaurants op dit moment gesloten. Binnen de regels kunnen zij wel afhaalmaaltijden aanbieden voor truckers. Eind oktober riep minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) de restaurants op om die mogelijkheid te bieden.

Voor onder meer vakbond CNV gaat dat niet ver genoeg. De organisatie pleit ervoor om restaurants voor vrachtwagenchauffeurs open te houden. De vakbond is een petitie begonnen die moet leiden tot betere werkomstandigheden voor vrachtwagenchauffeurs.