De politie kreeg zondagochtend melding van een vrachtauto met valse kentekenplaten op de A15. Toen agenten de vrachtwagen bij Barendrecht aan de kant zetten, maakten de chauffeur en een passagier zich uit de voeten.

Waarschuwen

De passagier wist in eerste instantie te ontkomen, maar de chauffeur stopte wel. Toen hij zijn handen naar zijn heupen bracht, was dat het sein voor de agenten om hem te waarschuwen om zijn handen te laten zien. De chauffeur weigerde dat, waardoor de politie zich genoodzaakt zag om twee waarschuwingsschoten te lossen.

Bij de aanhouding raakte niemand gewond. De passagier werd later met behulp van een politiehond opgespoord en aangehouden. De 42-jarige bestuurder uit Valkenswaard en zijn 21-jarige passagier uit Eindhoven zitten vast en worden verhoord.

De vrachtwagencombinatie bestond uit een trekker en een oplegger met container. In de container trof de politie onder meer koelkasten aan, waarvan nog onderzocht wordt of ze gestolen zijn.