Het jonge Eindhovense bedrijf heeft een online platform ontwikkeld om verladers te koppelen aan vervoerders in de directe omgeving. Het bedrijf maakt daarbij gebruik van bestaande transportbewegingen; vrachtverkeer dat leeg terugrijdt naar huis.

Vorig jaar ontving ChainCargo al een eerste startinvestering van 400.000 euro van BOM Brabant Ventures en ChainGroup om het platform en bijbehorende app te ontwikkelen.

FTL

ChainCargo is in september 2018 gestart met transporten in de koerierssector in de Benelux. Met behulp van de investeringen van BOM Brabant Ventures en Rabobank wil het bedrijf de Europese markt van Full Truck Loads (FTL) betreden. Daarvoor is onlangs al een eerste FTL-kantoor geopend in Boedapest, Hongarije.

Volgens ChainCargo zijn er binnen Europa meer dan 70.000 transportbedrijven die voornamelijk werken als onderaannemer. het bedrijf schat dat die voor 25% rijden zonder belading en meer dan 50% rijdt met slechts gedeeltelijke belading.