De truck is verkrijgbaar met de optie van vijf batterijen, voor een totale capaciteit van 165 kWh, of met negen batterijen (300 kWh). Met vijf batterijen is de actieradius 130 km. De actieradius is afhankelijk van het gewicht, het type carrosserie en de topografie, meldt Scania.

Acceleratie

De nieuwe elektromotor van Scania levert een continu vermogen van 230 kW of ongeveer 310 pk. De motor heeft twee versnellingen om een hoog vermogen te leveren over een groter gebied. Volgens Scania levert de elektromotor ten opzichte van een verbrandingsmotor een snellere acceleratie.

De batterij-elektrische truck van Scania is uitgerust met een CCS-stekker om op te laden vanaf het elektriciteitsnet. Met 130 kW DC-lading bereiken de vijf batterijen in minder dan 55 minuten 80 procent van de maximale lading. Met negen batterijen duurt dat een kleine dan 100 minuten. De truck kan ook worden opgeladen door regeneratief remmen.

Hybride

Scania brengt ook een plug-in hybride truck op de markt. Door de aanwezigheid van de verbrandingsmotor is de beschikbare ruimte voor de batterijen bij deze truck minder. In de elektrische modus bedraagt de actieradius van de hybride Scania 60 kilometer. De elektrische aandrijflijn wordt gecombineerd met een verbrandingsmotor van 280 tot 360 pk.