Het mengvoederbedrijf Quartes en toeleveringsbedrijf Agri-Activ regelden het transport van hun producten tot nu toe nog deels met hun eigen transportafdeling. Maar volgens Wim van den Heuvel, algemeen directeur van Agrifirm-Quartes, komt het vervoer nu ook in goede handen. Hij noemt Nijhof-Wassink, dat zijn hoofdvestiging in Rijssen heeft staan, een bedrijf met een groot aantal standplaatsen in België en verwacht dat de Overijsselse vervoerder een ‘Belgische manier van transport’ blijft waarborgen die Belgische klanten tevreden kan stellen.

Bulkvervoerder

Nijhof-Wassink hoeft de kastanjes in België niet allemaal zelf uit het vuur te halen: de Rijssense bulkvervoerder begon eind vorig jaar een ‘intensieve samenwerking’ op het gebied van veevoervervoer met het Belgische D.V.M. Trans. Samen hebben de twee vervoerders ‘een sterk afleveringsnetwerk binnen de Benelux’, stelt Martin Schoemaker, Managing Director Feed Logistics van Nijhof-Wassink.

De twee Belgische agrarische verladers waarvan Nijhof-Wassink nu de wagens en chauffeurs overneemt, Quartes en Agri-Activ, kwamen eind vorig jaar in handen van de Koninklijke Agrifirm Groep, een internationaal actief Nederlands bedrijf, met het doel om samen verder te groeien als toeleverancier voor de veehouderij en akkerbouw in de Benelux.