De Tiroolse deelstaatregering heeft een kalender voor de eerste helft van 2021 gepubliceerd met daarop 19 dagen waarop de maatregel van kracht is. De deelstaat probeert sinds 2017 met de dosering van het vrachtverkeer de verkeersdrukte op de Inntal-snelweg in te perken. De Tiroolse regering spreekt van een ‘onmisbare noodmaatregel’ om de bereikbaarheid op drukke dagen te kunnen waarborgen.

Files

Het gevolg is dat aan de Duitse kant van de Duits-Oostenrijkse grens kilometers lange files ontstaan, tot groot ongenoegen van de Beierse overheid.

Hoewel de drukte door de coronacrisis het transitoverkeer duidelijk is afgenomen, blijven de beperkende maatregelen nodig, stelt de deelstaat. Om de drukte blijvend te verminderen moet het goederenvervoer minder over de weg en meer via het spoor plaatsvinden, zei plaatsvervangend Gouverneur Ingrid Felipe bij de aankondiging van de maatregelen.