Dat heeft het bedrijf deze week aan het personeel laten weten, bevestigt de DAF-woordvoerder.

180 trucks per dag

Vanaf 1 oktober rollen bij het bedrijf 180 trucks per dag van de band. Daarvan maakt DAF er 160 in Eindhoven en 20 bij Leyland Trucks in het Verenigd Koninkrijk. In juni verhoogde DAF de productie al van 140 naar 160.

Voor de coronacrisis produceerde DAF 200 trucks per dag, De fabriek draait in het najaar dus weer op 90 procent van het oude niveau.

DAF gaat nu op zoek naar personeel om de opschaling mogelijk te maken. De vrachtwagenbouwer wil 190 nieuwe medewerkers aannemen. Daarvan komen er 70 terecht in Eindhoven en 120 het Belgische Westerlo.

In maart legde DAF zijn fabrieken nog een maand stil om de veiligheid van het personeel te kunnen waarborgen. Ook kampte het bedrijf met problemen met de aanvoer vanuit toeleveranciers. Eind april maakten de fabrieken in Eindhoven en Leyland een herstart.