Simon Loos levert met de elektrische vrachtwagen vanuit het regionale distributiecentrum van Albert Heijn in Delfgauw zowel droge kruideniersproducten als koel- en vrieslading aan supermarktfilialen in Rotterdam, Den Haag, Delft en andere plaatsen in die omgeving.

Tweehonderd kilometer

De eActros rijdt zeven dagen per week zo’n tweehonderd kilometer per dag. De batterijen van de wagen worden ’s nachts en tussen ritten door weer opgeladen in het Delfgauwse distributiecentrum, waar Albert Heijn momenteel meerdere snelladers laat plaatsen. Vrachtwagenchauffeurs van Simon Loos hebben van Mercedes-Benz-specialisten al een training gehad zodat ze veilig met de apparatuur kunnen omgaan.

In navolging van Simon Loos en Albert Heijn zullen ook andere bedrijven in onder meer Duitsland en België de eActros in de dagelijkse praktijk gaan testen. Het gaat om een ‘tweede golf’ van de testfase. In de eerste golf hebben tien bedrijven in Duitsland en Zwitserland volgens fabrikant Daimler Trucks al met een groot aantal testritten laten zien dat een dagelijkse rijafstand van tweehonderd kilometer ‘absoluut realistisch’ is. Daimler Trucks wil de elektrische Actros in principe volgend jaar al in serieproductie nemen.