Dat bevestigt Waberer’s in een bericht aan beleggers, nadat speculaties over de mogelijke verkoop waren verschenen in Hongaarse media.

In de verklaring schrijft Waberer’s dat Mid Europa Partners financieel adviseur Rothschild in de arm heeft genomen om ‘strategische opties te overwegen voor haar investering in Waberer’s, waaronder de verkoop van haar belang in de onderneming.’ De wegvervoerder voegt eraan toe dat er geen zekerheid is dat Mid Europa een deel van of al zijn bestaande aandelen zal verkopen.

Private-equity

Mid Europa is een private-equitypartij met ongeveer 2,2 miljard euro aan beheerd vermogen. Het bedrijf investeert vooral in Centraal- en Oost-Europa.

In 2011 nam het investeringsfonds een belang van ruim 49% in Waberer’s. In 2016 kocht het de aandelen van de voormalige eigenaar, waardoor Mid Europa 97% van Waberer’s in handen kreeg. Een jaar later besloot het fonds dat belang terug te brengen tot 72%. De overige aandelen zijn in handen van verschillende particuliere en institutionele beleggers uit binnen- en buitenland.

De resultaten van Waberer’s vallen al langere tijd tegen. Ook voor de coronacrisis slaagde het bedrijf er niet in om zwarte cijfers te schrijven. Na een slecht jaar 2019 presenteerde het bedrijf een plan voor een reorganisatie en het inkrimpen van de vloot.

Positief resultaat

In het eerste kwartaal van dit jaar noteerde het bedrijf voor het eerst in anderhalf jaar een positief bedrijfsresultaat. Het netto-inkomen viel nog wel negatief uit, met 2,5 miljoen euro in de min.

In juni zette Waberer’s een nieuwe koers in met zijn divisie Internationaal Transport. Om uit de rode cijfers te komen, wil het bedrijf zijn focus verleggen van de spotmarkt naar klanten die contractueel zijn vastgelegd.