Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die het bedrijf naar buiten heeft gebracht. Traton noteerde een omzet van 10,1 miljard euro. Dat is 26% lager lag dan in de eerste helft van 2019. Het bedrijfsresultaat ging onderuit, naar -220 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 1.075 miljoen euro.

Europa

De afname van de verkopen was het grootst in Europa, waar Traton 46% minder vrachtwagens aan de man wist te brengen. In Zuid-Amerika was dat een verlies van 22%. De busdivisie van het concern presteerde het slechtst in Zuid-Amerika, met een daling van 31%. In Europe verkocht Traton 22% minder bussen.

CEO Matthias Gründler van Traton ziet voor het derde kwartaal lichtpuntjes. De daling voor de Europese markt lag in lijn met de verwachting, zegt hij. ‘Aangezien onze activiteiten na de scherpe inzinking in april langzaam zijn gestabiliseerd, verwachten we dat de verkoop zich in het lopende kwartaal geleidelijk zal herstellen, op voorwaarde dat het aantal nieuwe infecties niet opnieuw toeneemt.’