De overname houdt in dat medewerkers overgaan van Blokker naar Snel. Hierbij behouden medewerkers de standplaats in Geldermalsen, waar het grootse distributiecentrum van Blokker gevestigd is. De medewerkers zijn afgelopen week ingelicht. Gesprekken met ondernemingsraden en vakbonden zijn opgestart.

Veertig voertuigen

‘De overgang van onderneming zal geen ontslagen tot gevolg hebben’, kondigt De Vries aan. ‘Snel zal veertig voertuigen en laadeenheden van Blokker overnemen. In de komende jaren worden deze vervangen voor milieuvriendelijke vrachtwagens, geschikt voor de strengere emissiezones in stedelijke gebieden.’

peter de vries, snel shared logistics

Logistiek dienstverlener Snel, sinds begin dit jaar onderdeel van Vos Logistics, heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld op het gebied van winkeldistributie. Door het combineren van ladingen van en naar distributiecentra van retailers en het verdichten van distributiestromen naar stadscentra streeft Snel naar efficiënte en duurzame transport oplossingen met een hoog service-niveau. ‘De voorgenomen overname past goed in onze groeiambities’, aldus De Vries.

Kleine zendingen

Snel en Vos Logistics voorspellen met hun verdichte netwerk eveneens meerwaarde te bieden aan Blokker bij leveringen van kleine zendingen en verder weg gelegen vestigingen. De verwachting is dat het aantal kleinere zendingen sterk zal toenemen door de ‘Click & Collect’ mogelijkheden die Blokker haar klanten aanbiedt. Ook kunnen grote producten in het B2C netwerk van Snel en Vos Logistics thuisbezorgd worden bij consumenten.

‘Met deze uitbreiding wordt ons netwerk verder verdicht en kunnen we medewerkers en materiaal efficiënter inzetten. Daarnaast zorgen we voor minder bewegingen in binnensteden’, besluit De Vries.