Dat hij de Nederlandse taal daarbij soms met een soort van grammaticale hakbijl te lijf gaat, mag de pret niet drukken. Wat bijvoorbeeld te denken van deze zin?: ‘Belgische politiek en Belgische politiekers, hebben geen visie, en behandelen ze de transporteurs niet als hun speerpunt van de economie, maar als overlast, vervuilers, en niet wenselijk’. Oké, we snappen wel zo ongeveer wat de bedoeling is, maar een andere woordvolgorde ware misschien toch te prefereren geweest.

Met zijn onbekommerde hang naar publiciteit treedt Marc in de voetsporen van vader en oprichter Corneel, die zich nogal eens in het openbaar opwond over in zijn ogen volstrekt falende ‘politiekers’ en de file-ellende op de Belgische snelwegen. Om er met enige regelmaat aan toe te voegen dat hij ‘ernstig overwoog’ om zijn bedrijf van de Antwerpse regio naar Limburg te verplaatsen. Hetgeen nooit gebeurd is.

Kleinzoon Eliot

Recentelijk deed een fiere Marc Geerts kond van de vroegtijdige geboorte van zijn eerste kleinzoon en dankzij het meegestuurde geboortekaartje weten we nu ook dat Eliot 3445 gram woog toen hij het levenslicht zag. Marc weet ook al dat Eliot in zijn voetsporen gaat treden: ‘De Corneel Geerts Group en de familie Geerts hebben zich altijd goed op hun toekomst voorbereid en dit is het bewijs dat ook de volgende generatie klaargestoomd gaat worden’.

Ook de coronacrisis heeft Marc diep geraakt. Letterlijk en figuurlijk, want op advies van zijn dokter verbleef de transportondernemer veertien dagen noodgedwongen thuis. Daar voerde hij een coronatoeslag van 10% in, ‘noodzakelijk om te overleven’ en met de curieuze toevoeging dat ‘deze toeslag tijdelijk is, maar wel definitief’. De quarantaineperiode inspireerde hem bovendien tot een corona-gedicht, waarvan we u een samenvatting niet willen onthouden:

Een corona meer of minder, zorgt vast voor heel wat hinder
Doe mij dus een groot plezier en ga nu zeker niet samen op zwier
Kortelings kunnen wij dan hopelijk terug alles doen
Met een hartelijke handdruk of een zalige zoen.

Hugo Claus had het niet treffender kunnen verwoorden.