De investering is volgens Corneel Geerts noodzakelijk in verband met de groei van het netwerk van de International Forwarding Association (IFA), het samenwerkingsverband van meer dan vijftig Europese expediteurs waarbinnen het Belgische transportbedrijf de enige representant is uit de Benelux. De trailers zullen naar verwachting nog deze maand worden geleverd.

Contracten binnengehaald

Cornelis Geerts meldt dat recent verschillende grote contracten zijn binnengehaald, een ontwikkeling die volgens het bedrijf te danken is aan progressie binnen het IFA op het gebied van digitalisering, track & trace en communicatie.

Met de aanschaf van de 25 trailers is de portemonnee bij Corneel Geerts zeker nog niet leeg. Het bedrijf kondigt aan eind dit jaar zijn logistieke vestiging in Maasmechelen te gaan innoveren. Het pand krijgt een nieuw tankstation, carwash en diverse energiebesparende installaties, waaronder zonnepanelen en een nieuw, goed isolerend dak. Die operatie gaan ongeveer 2,5 miljoen euro kosten.