De nieuwe samenwerking moet Tapa helpen om snel het aantal parkeerplaatsen uit te breiden dat onder het eigen keurmerk valt, het Parking Security Requirement (PSR). Het PSR-programma erkent tot nu toe 6.700 vrachtwagenparkeerplaatsen in Europa als veilig. Eind dit jaar moeten dat er 15.000 zijn.

Die uitbreiding zal niet alleen van Bosch komen, want dat heeft nu ongeveer vijftig parkeerplaatsen in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk onder zijn hoede. Binnenkort worden parkeerplaatsen in Zweden en Roemenië aan het Bosch-assortiment toegevoegd.

Eigen programma EU

Tapa maakt met het uitspreken van zijn ambities in elk geval duidelijk dat de organisatie zich niet van de weg wil laten rijden door de Europese Commissie, die al een tijd bezig is om een eigen certificeringsprogramma voor beveiligde truckparkings op te zetten.