CB is een samenwerkingsverband van uitgeverijen en boekhandelaren en zorgt voor de distributie van boeken in Nederland en België. Volgens de organisatie heeft Meerstadt ‘ruime bestuurlijke en toezichthoudende ervaring’.

Hij was tussen 2009 en 2013 president-directeur van de Nederlandse Spoorwegen. De laatste jaren was Meerstadt vooral actief in toezichthoudende en voorzittersfuncties in het buitenland.

Bert Meerstadt. Bron foto: Wikipedia / Tweede Kamer (tekst loopt door onder foto).

Hij werkte eerder ook als commissaris bij ABN Amro en drankenbedrijf Lucas Bols. Bij die bedrijven stapte hij in 2016 op nadat zijn naam was opgedoken in de uitgelekte administratie van een omstreden Panamees belastingadvieskantoor.

Zelf is Meerstadt enthousiast over zijn nieuwe baan: ‘CB is een oer-Hollands bedrijf. Dat vind ik mooi. Bovendien heeft het een belangrijke maatschappelijke functie, omdat wij bijna alle boeken in Nederland distribueren. Daarnaast heb ik affiniteit met logistiek.’