Het CBR meldt dat het zich momenteel klaarmaakt voor het hervatten van de dienstverlening. ‘Naar verwachting starten we op korte termijn als eerste met de theorie-examens en de theoretische nascholingen voor beroepschauffeurs’, schrijft de instantie op haar website. ‘Informatie over de exacte startdatum en welke hygiëne- en gedragsvoorschriften we in de examencentra hanteren, volgt.’

Praktijkexamens

Tevens treft het CBR voorbereidingen voor de herstart van alle praktijkexamens en nascholing voor beroepschauffeurs die uitgevoerd worden in een voertuig. ‘In de loop van volgende week verwachten we hier meer duidelijkheid over te kunnen geven.’

Vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te perken, moest het CBR sinds 16 maart ruim 300.000 examens, rijtesten en cursussen annuleren.

Rijlessen

Niet alleen de examens, maar ook de lessen kunnen weer plaatsvinden. Startdatum is aanstaande maandag 11 mei. Dat moet echter wel gebeuren onder strikte voorwaarden. Dat maakte de rijschoolbranche woensdag na afloop van de persconferentie van het kabinet bekend.

De brancheorganisaties Bovag, Fam, LBKR en VRB lieten weten zeer content te zijn dat weer gelest mag worden voor het vrachtwagen-, auto- en busrijbewijs. Wel moet tijdens de les onder meer de airco en luchtventilatie zoveel mogelijk uitstaan en ramen zoveel mogelijk dicht zijn om luchtcirculatie tegen te gaan. Voorafgaand aan elke les wordt het voertuig gedesinfecteerd en gelucht.