Het ongeluk vond dinsdagavond rond half acht plaats op truckparking Ickern aan de A2 bij Castrop-Rauxel, in de buurt van Dortmund. De chauffeur had zijn voertuig al enige tijd geparkeerd en was bezig een maaltijd voor te bereiden, toen een automobilist de macht over het stuur verloor en tegen de truck aan reed.

Meteen daarna wilde de chauffeur hulp verlenen aan de inzittende van de personenauto. Maar toen hij uit zijn cabine stapte, werd hij zelf geraakt door een andere personenauto. De Nederlandse vrachtwagenchauffeur overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Ook de twee bestuurders van beide personenauto’s die bij het incident betrokken waren, overleefden het niet. Vier anderen wilden ook hulp bieden en raakten gewond, van wie een ernstig. Die persoon is overgebracht naar het ziekenhuis.

Onderzoek

Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. De politie doet onderzoek naar de toedracht. Wel is duidelijk geworden dat de chauffeur de toegang tot de truckparking niet blokkeerde.