Vandenbroeck is gevestigd in Herent, in de regio Leuven en is actief in het nationaal en internationaal vervoer van ADR-goederen. Het heeft een focus op het thuisland en op Luxemburg en Frankrijk. Het beschikt over een vloot van zo’n veertig combinaties en behaalt een jaaromzet van ongeveer 6 miljoen euro.

85 miljoen

Alders Transportgroep is vele malen groter. De vervoerders beschikt over zestienhonderd stuks rollend materieel, 550 medewerkers en heeft zeven vestigingen in vier landen. Het behaalt een jaaromzet van 85 miljoen euro, exclusief de omzet van Vandenbroeck.

Het bedrijf opereert vanuit de hoofdzetel in Overpelt (Belgisch-Limburg) in verschillende deelmarkten. Zo is het actief in de staal- en automotivesector, ook vervoert het afval en minerale grondstoffen. Tevens is het gericht op de chemiesector, waarin Alders verder wil groeien.

Kern

‘We willen van Vandenbroeck de kern maken van onze activiteiten in het transport, de distributie en de activiteiten op het gebied van logistieke toegevoegde waarde van verpakte ADR-goederen en chemische producten, zowel vloeibaar als vast’, licht Alders-topman Roeland Smets de overname toe.

Tekst loopt door onder foto.

Volgens de betrokken partijen gaan alle werknemers van Vandenbroeck over naar de nieuwe eigenaar. Ze kunnen blijven werken op de twee locaties van het overgenomen bedrijf, in Herent en Luxemburg.

Haesaerts

Alders heeft de afgelopen jaren diverse andere overnames gedaan. Zo zijn onder meer delen van Haesaerts Intermodal overgenomen. Smets verwacht dat tussen Vandenbroeck en Haesaerts synergievoordelen kunnen worden geboekt.