Dat heeft de Inspectie SZW, de voormalige Arbeidsinspectie, maandag bekendgemaakt. Om welk bedrijf het gaat, delen de autoriteiten niet mee.

In totaal gaat het om 27 overtredingen van de Wet arbeid vreemdelingen (Wav). Tijdens onderzoek van de inspectie is gebleken dat het transportbedrijf negen Turkse vreemdelingen arbeid heeft laten verrichten als vrachtwagenchauffeur, zonder dat voor hen een tewerkstellingsvergunning was afgegeven.

Daarnaast bleek dat de vervoerder nog eens achttien onbekende personeelsleden arbeid liet verrichten, eveneens als chauffeur. Aan de vordering van de Inspectie SZW om de identiteit van deze arbeidskrachten kenbaar te maken, werd niet voldaan.

Geen personeel op loonlijst

Uit het onderzoek bleek verder dat het transportbedrijf geen personeel op zijn loonlijst had staan en tijdens het onderzoek deed voorkomen dat zij de chauffeurs inleende van een Bulgaarse onderneming. Uit nader onderzoek bij de Bulgaarse autoriteiten bleek dat dit bedrijf al jaren niet meer bestaat.

De vervoerder heeft daarom een boete opgelegd gekregen van in totaal 216.000 euro. Aan de feitelijke leidinggevende is een boete opgelegd van 162.000 euro voor het leidinggeven aan deze verboden gedragingen. Daarnaast is beslag gelegd op onder meer een vrachtwagen en bankrekeningen van het transportbedrijf.