Houd er rekening mee dat de situatie van uur tot uur kan veranderen. Daarom is het verstandig om de websites van de diverse overheden in de gaten te houden. In algemene zin is het beleid er nu op gericht om het goederenvervoer zo veel mogelijk doorgang te laten vinden en internationale reizigers juist te weren.

Slovenië

In Slovenië is de grens met Italië gesloten, ook voor het vrachtverkeer. De andere grenzen zijn nog open voor het (internationale) vrachtvervoer.

Kroatië

In Kroatië zijn alle grenzen gesloten voor internationale reizigers, behalve voor bepaalde groepen en transit-reizigers. Het (internationale) vrachtverkeer is wel toegestaan. De wachttijden lijken niet anders dan normaal op dit moment.

Servië

In Servië is de avondklok ingesteld: van vijf uur ’s middags tot vijf uur ’s ochtends mag niemand op straat komen. Dit geldt ook voor het wegvervoer. De grenzen zijn op dit moment open voor het internationale vrachtverkeer, maar wel gesloten voor internationale reizigers.

Transitvervoer heeft twaalf uur de tijd om door Servië heen te reizen. De wachttijden aan de grenzen voor het vrachtverkeer lijken mee te vallen, met uitzondering van de Servisch-Hongaarse grens (Horgoš). Maar dat is altijd een drukke overgang, met veel wachttijden voor het vrachtverkeer.

Bulgarije en Turkije

De maatregelen van Bulgarije en Turkije zijn dezelfde als in Kroatië. De grenzen zijn gesloten voor buitenlandse reizigers, het vrachtverkeer kan wel gewoon doorgang vinden.

De wachttijd aan de Turks-Bulgaarse grens is enorm. Om Turkije in te komen via de belangrijkste grensovergang vanuit Bulgarije (Kapitan Andreevo) moet men rekening houden met fikse vertraging. De Turkse overheid weert op dit moment vrachtwagenchauffeurs uit risicolanden, of Nederland en België daar ook onder vallen, is helaas niet bekend.

Hongarije

Hongarije is geen Balkan-land, maar wel een belangrijk doorvoerland naar de Balkan. Het land heeft al haar grenzen gesloten voor internationale reizigers, het vrachtverkeer kan wel gewoon doorgang vinden. Echter, er zijn lange wachtrijen aan de Hongaarse grenzen. Het transitvervoer mag alleen bepaalde routes en tankstations gebruiken.