Uturn is in 2017 opgericht als matching platform voor de transportsector. Het bedrijf, gevestigd in Rotterdam, richt zich volledig op het wegtransport van (box)containers en is actief in de Benelux en Duitsland.

Groei versnellen

Met de investering gaat Uturn haar netwerk vergroten en de (internationale) groei versnellen. ‘Door direct contact te faciliteren tussen partijen in de transportketen, verhogen we de transparantie en efficiëntie’, licht mede-oprichter Daan Meboer toe. ‘Partijen bepalen zelf de prijs voor het transport, die daardoor altijd marktconform is.’ Het bedrijf ondersteunt vervolgens door het proces van ‘order to cash’ te digitaliseren en te optimaliseren.

Inmiddels zijn ruim 150 opdrachtgevers en 1.000 vervoerders aangesloten. Sinds de lancering in 2018 is een groei van meer dan 700% op jaarbasis gerealiseerd, meldt Meboer. ‘Daardoor ontstaan lagere kosten voor verladers en vervoerders, hogere bezettingsgraden en een duurzamere sector.’

Andere Europese havens

In 2020 staat de uitrol naar andere Europese havens en regio’s op de planning. Voor de ontwikkeling van het platform staan ‘real-time visibility’ en een zelflerend matching algoritme op de agenda, kondigt Meboer aan. Van wie de investering afkomstig is, is niet bekendgemaakt.