De maatregel geldt in ieder geval tot en met dinsdag 31 maart en heeft uiteraard te maken met de uitbraak van het coronavirus. Ook de tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen gaan niet door.

Algemeen directeur Alexander Pechtold licht toe: ‘Alle experts raden aan om zo min mogelijk sociale contacten te hebben. Daarom vind ik het niet langer verantwoord om examens, toetsen en cursussen door te laten gaan. Zo hopen we verdere verspreiding van het virus in te dammen.’

Kandidaten en hun rijscholen zijn zondag geïnformeerd. Alle examens kunnen, zodra dat kan, kosteloos worden ingehaald. Om een run op examens na 31 maart te voorkomen, is het reserveren van examens en rijtesten voorlopig niet mogelijk.

Code 95

Door het kabinetsbesluit om scholen te sluiten, worden de nascholingscursussen voor beroepschauffeurs niet meer geregistreerd. Dit betekent dat de gevolgde cursussen vanaf 17 maart niet meetellen voor de Code 95. Ook dit geldt in ieder geval tot en met 31 maart.