Beve Transport werd vorige week woensdag failliet verklaard door de rechtbank in Noord-Holland, waarbij de activiteiten met het oog op een mogelijke doorstart werden gecontinueerd. Korte tijd later werd al duidelijk dat in de markt grote belangstelling was voor het bedrijf. Maar liefst zeven partijen meldden zich bij de curator voor een mogelijke overname en doorstart van de Noord-Hollandse wegvervoerder.

De keuze van de curator viel uiteindelijk op Van Straalen De Vries. Daarbij wordt Beve Transport op 18 februari door de nieuwe eigenaar toegevoegd aan Peeters Vervoercentrale uit Amsterdam, een dochterbedrijf van Van Straalen de Vries. Door de koppeling van de twee wil het moederbedrijf vooral zijn activiteiten uitbreiden op het gebied van fijnmazige distributie. Via de overname behouden veertig tot vijftig van de ongeveer negentig personeelsleden van Beve Transport hun baan.

Gewijzigde naam

Beve Transport is in de markt beter bekend onder de naam Beentjes Veldhuizen Transport. Vlak voor het faillissement van vorige week werd de merknaam gewijzigd naar Beve Transport.

Partijen melden verder dat het aan Beve Transport gelieerde Beentjes Transport geheel buiten het faillissement staat en nog gewoon ‘up and running’ is. Er is ook geen sprake dat dit bedrijf mee overgaat naar Peeters Vervoercentrale, melden de partijen.

Geldkraan

Het faillissement van Beve Transport zou zijn veroorzaakt doordat de bank de geldkraan heeft dichtgedraaid. De achterliggende redenen voor het stopzetten van de kredieten, is nog onderwerp van onderzoek van de curator. Voor Van Straalen De Vries is de overname van Beve de tweede koop in korte tijd. Begin vorig jaar werd Franken Transport aangekocht.