Het familiebedrijf Willis Larsson Transport is in 1961 opgericht in het Zweedse Lidköping en richt zich op het intermodale vervoer van droge bulkgoederen. Het is actief in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Polen, de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Door de acquisitie groeit de droge-bulkdivisie van Van den Bosch tot ruim veertienhonderd moderne silo-opleggers en -containers.

Groeistrategie

Rico Daandels, topman van Van den Bosch, licht toe: ‘Met deze overname vullen we onze groeistrategie verder in. We willen de Europese topspeler in bulk zijn.’ De topman van het overgenomen bedrijf, Sverker Larsson, blijft na de transactie actief voor de logistiek dienstverlener.

Van den Bosch Transporten is gespecialiseerd in het transport van vloeibare en droge bulkgoederen voor de levensmiddelen- en chemische industrie, zowel met wegvervoer als intermodaal transport. Het bedrijf is actief vanuit tien vestigingen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Oost-Brabantse Erp.