Het management spreekt over een ‘succesvol jaar’. Naast de groeiende omzet is de bedrijfsleiding ook zeer verheugd over de uitbreiding van het internationale netwerk. Zo is Bulgarije aan het netwerk toegevoegd en zijn de activiteiten in belangrijke markten Duitsland en Italië uitgebreid.

Zo werd in Italië het belang in groupagevervoerder Sittam uitgebreid. Hierdoor is Raben Group de meerderheidsaandeelhouder, met een belang van 51%. De overige aandelen bleven in handen van de familie Bertol. Raben wil graag verder groeien in Italië en investeert daarom flink in uitbreiding van het binnenlandse en grensoverschrijdende netwerk.

Duitsland

In Duitsland heeft Raben zijn aanwezigheid uitgebreid, met diverse nieuwe warehouses. Zo zijn nieuwe vestigingen geopend in Nedersaksen en in Sleeswijk-Holstein. Tevens is een nieuwe locatie in Eisenach opengegaan, waaraan 2,5 jaar is gewerkt.

In november van het voorbije jaar is Raben volledig eigenaar geworden van de Duitse sectorgenoot Fenthol & Sandtmann. Daarmee kreeg het van oorsprong Nederlandse bedrijf de beschikking over vier nieuwe distributiecentra, in Hamburg, Leipzig, Dresden en Erlensee.

Wegvervoer

De belangrijkste afdeling voor Raben blijft het wegvervoer, waarin twee derde van de activiteiten plaatsvindt. Andere voorname onderdelen zijn contractlogistiek (13%), full truck load (8%) en verslogistiek (ook 8%).

Het bedrijf is actief in verschillende ladingsegmenten. Belangrijke markten zijn food (27%), consumentenelektronica (21%) automotive (20%), retail (19%), chemie (11%) en non-food fast moving consumer goods (9%).

Hoeveel winst het bedrijf afgelopen jaar heeft gemaakt, is niet meegedeeld.