Dat vindt de vice-fractievoorzitter van de SPD in de bondsdag, Sören Bartel. ‘Het wordt eens tijd dat de verkeersminister eindelijk wakker wordt en zijn huiswerk inzake de klimaatbescherming gaat doen’, zei Bartel tegenover persbureau Deutsche Presse Agentur. Volgens Bartel heeft Scheuer (CSU) de laatste twee jaar ‘alleen maar afgewacht’, in plaats van nieuwe initiatieven krachtig te ondersteunen.

Volgens onderzoek is het verbruik van diesel en benzine vorig jaar in Duitsland gestegen; het kan niet anders of daardoor is ook de uitstoot van broeikasgassen toegenomen. Met cijfers hierover denkt het Umweltbundesamt, de ambtelijke Duitse milieudienst, in maart te komen.

Verzet

Scheuer verzet zich tegen te zware maatregelen tegen fossiele brandstoffen, omdat die de economie in gevaar zouden kunnen brengen. Hij is ook tegen een algemene snelheidslimiet op autosnelwegen, zoals die wordt geëist door coalitiepartner SPD. ‘Wij willen klimaatbescherming door technologische verbetering’, aldus Scheuer.