Op de Inntal-Autobahn mogen nu ook onder meer papier, karton, vloeibare minerale olieproducten, cement, kalk , buizen, profielijzer en granen niet meer over de weg worden vervoerd met vrachtauto’s zwaarder dan 7,5 ton.

Rijverboden

Eerder al waren rijverboden ingesteld voor onder andere afval, rondhout en bouwproducten als marmer en ander gesteente. De landsregering van de Oostenrijkse deelstaat wil bereiken dat dergelijke goederen over het spoor worden vervoerd.

Voor inmiddels dertien categorieën lading gelden nu rijverboden op de Brenner-route tussen Zuid-Duitsland en Verona. Het liefst zou de Tiroler Landeshauptmann, de leider van de deelstaat, Günther Platter (ÖVP), een speciale tol voor zwaar vrachtverkeer invoeren tussen ‘München en Verona’, maar daar willen Duitsland en Italië nog niet aan.