In Île-de-France, de agglomeratie-Parijs, waar het wegverkeer op normale dagen vaak langdurig stilstaat, kwam het zelfs bijna niet tot ernstige files. Tijdens de ochtendspits ontstonden volgens de krant Le Parisien slechts zeventig kilometer aan opstoppingen. Na tienen waren daar nog maar vijfentwintig ‘bouchons’ van over.

De gemiddelde Fransman/Française had zich goed voorbereid en besloten niet alleen de stakende trein en metro, maar ook de weg te mijden. Een deel van hen werkt natuurlijk ook in publieke sectoren waarin een algemene stakingsoproep is gedaan.

Pensioenleeftijd

De stakingen richten zich onder meer tegen een hervorming van het Franse pensioenstelsel. De regering wil dat de maximum-pensioenleeftijd wordt opgetrokken, hetgeen bij een deel van de bevolking grote weerstand oproept.