Breewel en FTO zijn beide gespecialiseerd in het vervoer van bloemen en planten. De nadruk van Breewel ligt daarbij op transport tussen Nederland en Frankrijk. Alle werknemers van het overgenomen bedrijf, de vloot en alle activiteiten richting Frankrijk en België gaan mee over.

Tekst loopt door onder foto.

Bij FTO werken ruim tien chauffeurs, ondersteund door een team van planners en administratief personeel. De activiteiten van het Belgische bedrijf worden voortgezet op de huidige locatie in Lochristi. Volgens de FTO-directie zorgt de overname voor continuïteit en voor mogelijkheden om meer frequent te leveren.

Mercuur koopt Schiffer

Tegelijkertijd werd duidelijk dat ook sierteeltspecialist Mercuur Smart Logistics uit Venlo zijn Duitse branchegenoot Schiffer overneemt. Het bedrijf wil daardoor zijn positie versterken in zowel Nederland als Duitsland, onder meer door het verkrijgen van twee vestigingen in de regio Herongen, in het tuinbouwgebied Nederrijn.

Tekst loopt door onder foto.

Mercuur Groep is opgericht in 1982 en is gespecialiseerd in de logistiek van kwetsbare producten: sierteelt, foodartikelen en producten voor tuincentra. Door de overname groeit het aantal medewerkers van de Mercuur Groep naar negentig. Schiffer-oprichter Franjo Schiffer blijft actief voor zijn bedrijf, maar dan onder de paraplu van Mercuur.

De afgelopen jaren vonden diverse overnames plaats in de sierteeltlogistiek. Bekijk de eerdere artikelen hierover: