De overname heeft volgens de twee bedrijven geen consequenties voor de werkgelegenheid. De gebroeders Wijsen blijven actief binnen het bedrijf en de naam Wijsen Logistics blijft behouden. ‘We willen vooral krachten bundelen en verder groeien’, verduidelijkt Gobo-eigenaar Jurgen Gobyn.

Wijsen beschikt momenteel over een voertuigenpark van 55 vrachtwagens en 80 opleggers en aanhangwagens. Bij Gobo zijn dit 75 vrachtwagens en 170 opleggers, aanhangwagens en tankwagens.

Jaarlijks 10% gegroeid

Het Belgische bedrijf is het afgelopen decennium jaarlijks gegroeid met minstens 10%. Het heeft na de overname een personeelsbestand van tweehonderd mensen op zes locaties in België, Nederland, Duitsland en Slowakije en realiseert een jaarlijkse omzet van zo’n 32 miljoen euro.

Gobo is Frankrijk-specialist, terwijl Wijsen zich heeft gespecialiseerd als Zwitserland-specialist. ‘Vanwege de geografische spreiding kunnen beide landen en bedrijven elkaar perfect aanvullen. Zo kunnen we onze dienstverlening verder optimaliseren en uitbreiden’, licht Gobyn toe. ‘Bovendien zijn we al jaren collega’s die goed samenwerken.’

Geen opvolging

De gebroeders Henny en Bert Wijsen hebben geen opvolging binnen de familie. Naar eigen zeggen waren ze niet uitdrukkelijk op zoek naar een overnemer, maar tijdens de samenwerking met Gobo kwam het onderwerp ter sprake, wat uiteindelijk tot de deal leidde.

De nieuwe Belgische eigenaar is naast het vervoer van stukgoed in de Benelux, Frankrijk en Duitsland ook actief in tanktransporten van vloeistoffen in heel Europa. Als derde onderdeel is er een pharma- en healthcare-divisie.

Verder zijn er logistieke activiteiten in diverse warehouses met een huidige totale oppervlakte van 35.000 vierkante meter. Begin volgend jaar wordt dit verder uitgebreid en wordt gestart met de bouw van een extra warehouse van 8.200 vierkante meter.