‘Deze overname past in onze strategie om verder te groeien op het gebied van fijnmazige distributie, warehousing en crossdocking van goederen, onder andere gericht op business-to business, retail, e-commerce fulfilment en leveringen van met name grotere producten aan consumenten’, aldus het bedrijf in een mededeling.

De naam Snel blijft voorlopig in stand, omdat het volgens de nieuwe eigenaar een goede naam en reputatie heeft. Beide betrokken partijen melden dat de deal geen gevolgen heeft voor de werkgelegenheid. Al het personeel van Snel gaat mee over naar Vos Logistics.

De transactie is in afwachting van goedkeuring door de mededingingsautoriteit ACM. De ondernemingsraden van beide bedrijven hebben inmiddels positief geadviseerd over deze overname. 

Snel-directeur in managementteam Vos

Peter de Vries, directeur en eigenaar van Snel Shared Logistics, wordt onderdeel van het managementteam van Vos Logistics en blijft verantwoordelijk voor de activiteiten in Woerden.

Tekst loopt door onder foto.

‘Met een locatie van 65.000 vierkante meter in Woerden is Snel goed gepositioneerd in de randstad en in staat winkels, bedrijven en consumenten snel en efficiënt te beleveren. Daarnaast biedt de locatie de mogelijkheid voor warehousing en orderfulfilment voor klanten’, aldus de directie van Vos in een toelichting.

Betere bezettingsgraad van voertuigen

De Brabantse vervoerder denkt dat de bedrijven samen beter in staat zijn om antwoord te bieden op de groeiende vraag naar efficiëntere en duurzame mobiliteit en logistiek. ‘Door de goederenstromen van beide organisaties te combineren, vergroten we de bezettingsgraad van voertuigen. Dit verlaagt de CO2- en stikstofuitstoot en stelt ons in staat tijdig in te spelen op de energietransitie voor distributie in steden’, aldus Vos-topman Frank Verhoeven.

Vos Logistics heeft een netwerk van dertig eigen vestigingen en is actief in heel Europa. Met 2.560 medewerkers exploiteert de onderneming een vloot van 1.250 voertuigen, 3.500 ladingeenheden en 250.000 vierkante meter opslagcapaciteit.

De vervoerder behaalde vorig jaar een omzet van 314 miljoen euro. Dat was flink hoger dan het jaar ervoor, toen er 290 miljoen euro aan opbrengsten binnen kwamen. De nettowinst verdubbelde vorig jaar bijna, van 3,5 naar 6,7 miljoen euro.

Snel Shared Logistics is een slag kleiner. Het heeft een team van 414 medewerkers en een vloot van 190 trekkers en bakwagens en 225 getrokken eenheden. Tevens heeft het in Woerden opslag- en crossdockfaciliteiten met een oppervlakte van 65.000 vierkante meter.

Derde grote overname Vos

Het is al de derde grote overname van Vos in de voorbije twee jaar. Begin 2018 zijn de activiteiten van familiebedrijf Gebr. Joosten overgenomen. In het najaar van 2018 kwam daar Gehlen Schols bij. Nu lijven de Brabanders dus Snel in.

Verhoeven zegt te blijven kijken naar potentiële overnamekandidaten. ‘Een nieuwe acquisitie is geen ‘must’, maar als zich mooie kansen voordoen, gaan we er zeker naar kijken.’

Lees ook: Vos Logistics: ‘Veel transporteurs krijgen het moeilijk komende jaren’