Het dagblad Le Parisien houdt ons vrijwel van minuut op minuut op de hoogte van de ontwikkelingen. De krant spreekt van een duizendtal tractoren die het verkeer in de regio Parijs, het Île-de France, totaal in de war brengen.

Feitelijk is het vandaag af te raden om transporten te ondernemen naar de Franse hoofdstad en de ruime omgeving, ook al schijnt het met de files buiten de binnenste ring van Parijs, de ‘Périphérique’ nog mee te vallen. Op die rondweg staan immers altijd wel opstoppingen.

Vanmorgen, soms midden in de nacht, begaven boeren zich met hun trekkers naar Parijs, uit alle windstreken van het land. De meesten hebben inmiddels het hart van de stad bereikt. Ook rondom Lyon wordt het verkeer bemoeilijkt door traag rijdende tractoren.

Blokkades bij grensovergang België

Morgen, donderdag, zijn ook weer verkeersproblemen te verwachten, maar deze keer door acties van truckchauffeurs. De werkgeversorganisaties FNTR en Otre hebben opgeroepen tot blokkades van de snelwegen tussen Pas-de-Calais en België.