De ondernemer kwam aan het begin van de zomer van 2018 in het nieuws toen hij zijn bedrijf Dikken Transport plotseling stopzette. In een mededeling aan zijn personeelsleden liet hij weten dat ze nog enkele weken kregen doorbetaald, waarna ze op zoek moesten naar een andere werkgever.

Dit leidde tot diverse rechtszaken, die werden aangespannen door vakbond FNV en het pensioenfonds. D. zou namelijk veel pensioenpremies hebben ingehouden op het loon van zijn werknemers, maar nooit hebben afgedragen aan het pensioenfonds. D. bouwde daardoor grote schulden op.

Poging tot doodslag

In juli van dit jaar bezocht een deurwaarder de woning van D. en zijn echtgenote in Nieuwleusen. Bij dat bezoek werd de deurwaarder vastgehouden en zwaar mishandeld door zowel D. als zijn vrouw. Hij heeft daardoor blijvend letsel opgelopen.

Volgens een forensisch arts zou het koppel daadwerkelijk hebben geprobeerd om de deurwaarder te doden, doordat ze hem met een stalen buis op zijn hoofd wilden slaan. De man weerde echter af met zijn arm. Desondanks werd D. en B. poging tot doodslag ten laste gelegd.

D. vindt zichzelf slachtoffer

Tijdens de zitting bleek echter dat de voormalige transportondernemer zich van geen kwaad bewust was en zichzelf als slachtoffer ziet. Volgens de advocaat van D. zou de deurwaarder na afloop van de mishandeling zichzelf verder hebben verwond, om de verwondingen erger te laten lijken dan ze waren.

Daar ging de rechter niet in mee. Hij vond de verklaring van D. en zijn vrouw ongeloofwaardig en veroordeelde beiden tot een celstraf van vier jaar en een schadevergoeding.