De hangbrug in de route D71 dateerde uit 1931 en overbrugde de Tarn tussen Mirepoix, in de Haute-Garonne, zo’n dertig kilometer noordoostelijk van Toulouse, en de regio Bessières. Bij het ongeluk kwam een Renault Clio te water. Van de twee inzittenden kwam de bestuurster levend uit het water, maar haar dochter verdronk.

Ook de bestuurder van de vrachtauto overleefde het ongeval niet. Aan reddingsoperaties kwamen drie helikopters, 67 brandweerlieden, 56 gendarmes en twee duikploegen te pas. Vermoedelijk waren er op het moment van ineenstorting niet meer voertuigen op de brug.

Vrachtauto te zwaar?

Onderzocht wordt nu of de vrachtauto misschien het gewichtsmaximum van 19 ton die op de brug van kracht was, heeft overschreden. De autoriteiten zeggen nog geen enkele aanwijzing over de toedracht in handen te hebben.

Deze brug over de rivier de Tarn moet niet worden verward met de veel grotere en modernere brug die, een aantal kilometers oostelijker, bij Millau is aangelegd. Deze brug kent een veel grotere overspanning, is geschikt voor zwaar verkeer en heeft pijlers waarvan er enkele hoger zijn dan de Eiffeltoren.