Dat meldt regionale omroep RTV Oost. Dennis D. was tot vorige zomer eigenaar van vervoersbedrijf Dikken Transport. Hij stopte die zomer met zijn bedrijf en stuurde zijn medewerkers een bericht dat ze binnen enkele weken op zoek moesten naar een andere werkgever.

Dit leidde tot diverse juridische procedures. Contracten van werknemers lopen bij het stoppen van een bedrijf namelijk gewoon door. Vakbond FNV eiste extra loonbetalingen voor de betrokken personeelsleden. Die eis werd in een eerdere rechtszaak toegewezen. D. werd vorig jaar veroordeeld tot nabetaling van in totaal 65.000 euro.

Uit nader onderzoek bleek ook dat de voormalige ondernemer niet alle pensioenpremies die hij had ingehouden op het loon van zijn medewerkers, daadwerkelijk heeft afgedragen. Ook dit leidde tot een juridisch conflict.

Afgetuigd met stalen pijp

De deurwaarder had al verschillende keren gerechtelijke stukken overhandigd aan D., toen hij op 10 juli 2019 opnieuw naar de woning van D. in Nieuwleusen ging. De ondernemer wordt ervan verdacht op die dag samen met zijn vrouw de deurwaarder anderhalf uur lang te hebben vastgehouden en te hebben afgetuigd, onder meer met een stalen pijp.

Hij wilde de deurwaarder ertoe dwingen een oplossing te vinden voor de gerechtelijke en financiële problemen waarin D. verzeild was geraakt. De deurwaarder heeft hierbij onder meer een gebroken arm opgelopen. Ook raakte hij gewond aan zijn hoofd. De man heeft blijvend letsel opgelopen.

Geen dader maar slachtoffer

Voor dit incident stonden D. en zijn vrouw vorige week terecht. Tijdens de zitting bleek echter dat beiden zichzelf helemaal niet zien als dader, maar juist als slachtoffer. De advocaat van het koppel zei onder meer dat de deurwaarder na het incident zijn eigen verwondingen erger zou hebben gemaakt, om de mishandeling erger te laten lijken dan het was.

Voor die lezing van de gebeurtenissen was de Officier van Justitie niet gevoelig. Hij ziet D. en zijn vrouw als dader en ze moeten wat het OM betreft vijf jaar de cel in. Uitspraak in de zaak volgt binnenkort.