Traton is het bedrijf achter onder meer de merken MAN en Scania en verkocht in de eerste negen maanden van dit jaar 179.100 voertuigen. Daarmee loopt de afzet 8% voor op vorig jaar.

Onder meer in Brazilië zaten de leveringen in de lift. Het beeld in Europa is evenwel aan het verslechteren, aldus Traton dat het aantal nieuwe bestellingen over de gehele linie met 6% zag afnemen.

Andere fabrikanten

Het bedrijf is niet de eerste vrachtwagenbouwer die moeilijke tijden voorziet nu de economische groei aan het afzwakken is. Vorige maand schroefde rivaal Daimler bepaalde verwachtingen al iets terug. Volvo Group was ook pessimistisch in een vooruitblik.

Traton handhaaft niettemin zijn verwachtingen voor dit jaar. De omzet steeg in de eerste drie kwartalen met 6% tot 19,8 miljard euro. De operationele winst dikte met ruim een derde aan tot 1,5 miljard euro.

Verkoopcijfers

MAN is in de vrachtwagendivisie het grootste merk van Volkswagen. Hiervan werden er in de eerste negen maanden van dit jaar 76.500 verkocht. In dezelfde periode verkocht het bedrijf 74.700 Scania’s.