Dat meldt verladersorganisatie Evofenedex, die het goed nieuws vindt dat nu duidelijkheid is over de opening van de hefbrug. ‘Tegelijkertijd constateren we dat bedrijven ook nog drie weken hinder ervaren. Deze stremming heeft grote impact op het bedrijfsleven’, aldus de belangenvereniging.

Naast het wegtransport van vooral bloemen en planten uit deze regio, raakt de buitengebruikstelling ook het vervoer van goederen zoals zand, grind en containers via de binnenvaart hard. ‘Deze hinder in de goederenstroom verstoort dus ook processen elders in het land en in de wereld.’

Schadeafhandeling

Het is nog onduidelijk hoe de gehele schadeafhandeling er uit komt te zien. ‘Daarom denken wij graag mee met de provincie over de voorwaarden van deze schadeafhandeling.’ Bedrijven kunnen op dit moment al schadeclaims indienen bij de provincie.

Op donderdagavond 10 oktober besloot de provincie Zuid-Holland om per direct de hefbrug bij Boskoop te sluiten. Dit omdat is geconstateerd dat de brug op verschillende plekken constructief onveilig is. Zo zijn er in de torens en kooiladders onveiligheden geconstateerd. De slijtlaag van het wegdek is voorlopig niet onveilig, maar ook dit wordt vervangen, zodat het wegdek weer een tijd mee kan.