IFA is een samenwerking van ongeveer vijftig familiebedrijven uit alle delen van Europa, waarvan het Belgische Corneel Geerts een prominent lid is. Afgelopen weekeinde hield IFA zijn halfjaarvergadering in het Portugese Porto.

Bij die gelegenheid werden enkele nieuwe leden verwelkomd, waaronder het Portugese Torrestir. Dit bedrijf, dat beschikt over een vloot van zeshonderd combinaties, begint een dagelijkse dienst tussen Portugal en de Benelux. De partners mikken op wijn als lading van Portugal naar West-Europa en op algemene lading terug.

Torrestir is actief op het hele Iberische Schiereiland en richt zich via Torrespharma ook op het vervoer van farmaceutica, een voor Corneel Geerts aantrekkelijk marktsegment. Het bedrijf, met vestigingen in Porto en Lissabon, bouwt aan een nieuwe vestiging in Funchal, op het eiland Madeira.

Voeding en farma

Tot IFA traden ook TMM Express (Oekraïne en Wit-Rusland), het Finse Peuratrans, het Italiaanse Gruppo CDS en het Noorse Håkull als leden toe. Met enkele van hen werkte Corneel Geerts al langer samen. Dat geldt bijvoorbeeld voor Peuratrans, waarmee het Belgische bedrijf trailerdiensten onderhoudt tussen Finland en de Benelux, onder meer voor voedings- en farmaproducten.

Peuratrans, een specialist in het vervoer van en naar de Benelux, Italië, Spanje en Duitsland, met in totaal 65 combinaties, wil samen met Corneel Geerts verder een ro/ro-containerdienst beginnen tussen West-Europa en Finland.

Håkull, uit het zuidwesten van Noorwegen, breidt zijn samenwerking met Corneel Geerts via de draaischijf van het laatste bedrijf in Venlo, uit naar de gehele Benelux. Gruppo CDS is als IFA-lid toegetreden en biedt een dekkend Italiaans netwerk voor 24- en 48-uursdiensten over de weg.