Het wijst er tegelijkertijd op dat de verhuizing geen gevolgen heeft voor het Europees hoofdkantoor in Amsterdam. Ook in San Francisco blijft Uber Freight voor de technische ondersteuning kantoor houden.

Uber Freight, dat 28 maanden geleden werd opgezet, telt nu rond de elfhonderd medewerkers. Daar komen de komende drie jaar nog eens tweeduizend mensen bij in de omgeving van Chicago, stelt de digitale vrachtmakelaar.

Data-deskundigen

Verschillende operationele teams moeten straks vanuit Chicago binnenlandse en internationale ladingstromen bewaken, heet het. Daarbij wil Uber de eigen data-deskundigen koppelen aan de logistieke expertise die ruimschoots aanwezig is in Chicago.

Volgens topman Dara Khosrowshahi van Uber biedt het landvervoer in de VS en Europa ‘enorme kansen’ voor het digitale bedrijf. De verhuizing van de vrachtbroker naar Chicago is daarbij een logische stap en het bewijs dat Uber het wegvervoer serieus neemt. ‘Er is dan ook geen betere plek denkbaar voor ons mondiaal hoofdkantoor’, aldus Khosrowshahi.