Reining specialiseert zich in het volumetransport en is onder meer actief in Duitsland en Zwitserland. De nieuwe overname moet ervoor zorgen dat het bedrijf uit het Groningse Kolham zijn positie in deze regio’s verbetert.

‘De activiteiten van de Firma Ibele passen in de ambities van Reining om onze positie in Zuid-Duitsland te versterken’, aldus het bedrijf in een toelichting. Wat ook meespeelt is dat de deelstaat waarin Ibele is gevestigd, grenst aan Zwitserland, ‘waar we dagelijks verbindingen mee onderhouden. De komende maanden worden gebruikt om de nieuwe activiteiten te integreren in die van Reining.’

Tekst loopt door onder foto.

Ibele is gevestigd in Wilhelmsdorf in de deelstaat Baden-Württemberg, in het zuidwesten van Duitsland. De Nederlandse vervoerder krijgt door de acquisitie een derde vestiging bij de oosterburen. Het bedrijf heeft al locaties in Bunde en Marienrachdorf. Hoeveel geld met de transactie is gemoeid, is niet bekendgemaakt.

Wagenpark

Het wagenpark van Reining komt door de overname op 350 eenheden in het segment van volumetransport. Daarmee mag de vervoerder zich, naar eigen zeggen, rekenen tot een van de grotere Europese dienstverleners in dit segment. Het grootste deel van haar wagenpark is in Duitsland geregistreerd. Dat land behoort samen met de Benelux en Frankrijk tot de belangrijkste markten waarin Reining actief is.