Dat blijkt uit de jongste gegevens van het Verband der Internationalen Kraftfahrzeughersteller, het VDIK. In de maand juli steeg het aantal verkochte bedrijfsvoertuigen, waaronder vrachtauto’s en bussen, met 12%, tot bijna 34.000 eenheden.

Voor het hele boekjaar voorziet de belangenorganisatie een recordafzet van meer dan 400.000 voertuigen. Volgens de branchevereniging doet de sterke groei zich in alle gewichtsklassen voor. Tussen januari en juli steeg daarbij de verkoop van bedrijfsvoertuigen in de gewichtscategorie tot zes ton met 13%, tot 183.500 eenheden.

Diesel

Het aantal zwaardere bedrijfsvoertuigen nam toe met 14%, tot 63.400 eenheden. De meeste zware voertuigen die werden afgeleverd rijden nog op diesel. Het gaat daarbij, blijkens de verkoopcijfers van de VDIK, om een percentage van 93%. Het aandeel benzinevoertuigen kwam op 4%. Bestelauto’s, trucks en bussen op alternatieve brandstoffen haalden een aandeel van slechts 3%. Het gaat hier vooral om bedrijfsvoertuigen op stroom en gas.