Dat melden diverse Belgische vakmedia. Meers Transport is gevestigd op het Europark in Lanaken (Belgisch Limburg). Voor een onbekend bedrag heeft het bedrijf het pal ernaast gevestigde Kusters overgenomen.

Eerstgenoemde specialiseert zich in internationaal bulksegment en beschikt over een vloot van zo’n honderd voertuigen. Buurman Kusters is vooral actief in het containervervoer en heeft een aanmerkelijk kleiner wagenpark. De vervoerder heeft volgens vakblad Flows vijf eigen trekkers en veertig gecharterde voertuigen.

Tekst loopt door onder foto’s.

Ook in de regio Antwerpen vond recent een overname plaats. Transport Van Gucht Kurt werd ingelijfd door Transport Roosens. Ook in dit geval is sprake van buurbedrijven, die beide gevestigd zijn op de Linkeroever in Kallo. Welk bedrag met de deal is gemoeid, hebben de betrokken partijen niet bekendgemaakt.

Roosen specialiseert zich in containerimport, maar is ook aanwezig in de tankmarkt. Het beschikt over een wagenpark van 120 containeronderstellen, 15 diepladers en 6 tankopleggers, meldt vakblad Transportmedia. Tevens heeft het een containerdepot op de rechteroever. Van Gucht Kurt heeft een bescheidener vloot van zes trekkers. Daarnaast heeft het een magazijn van vijfduizend vierkante meter.