Het gaat om trekkers van het type Mercedes-Benz Actros 1945 LS. De voertuigen hebben geen zij-, trottoir- en frontspiegels. Deze zijn vervangen door een digitale camera. Deze camera hangt bovenaan de buitenkant van de A-stijlen. Middels twee beeldschermen in de hoeken van de cabine kan de chauffeur toch goed om zich heen kijken.

Voordeel van dit systeem is een beter zicht op de dode hoeken van de truck. Ook hoopt de vervoerder te kunnen besparen op brandstof. Dit omdat er geen spiegels aan de buitenkant van de trekker zijn bevestigd, wat de aerodynamica van het voertuig moet verbeteren.

Tekst loopt door onder afbeelding.

Vervanging en uitbreiding

Vos Transport heeft inmiddels 65 van dergelijke vrachtwagens besteld. Daarvan zijn er negen al in gebruik genomen. De overige trucks komen in een later stadium. Het gros wordt opgenomen in de vloot van de hoofdvestiging in Deventer, maar een deel van de trucks gaat naar de vestigingen in Groningen en Ittervoort (Limburg).

Het transportbedrijf beschikt momenteel over een vloot van 350 trucks. De nieuwe Actrossen dienen deels als vervanging en deels als uitbreiding, meldt dagblad De Stentor. Vos Transport specialiseert zich onder meer in de sectoren automotive en chemie.

Bekijk een video van het rijden met de spiegelloze truck:

Bron foto’s en video: Vos Transport

Lees ook: Kijk, zonder spiegel