Dat meldt RTV Oost. Beiden zitten vast, omdat ze worden verdacht van mishandeling van een deurwaarder eerder deze maand. De twee zouden de 51-jarige Amersfoorter anderhalf uur hebben vastgehouden op hun boerderij in Nieuwleusen. Daarbij zouden ze hem tientallen keren hebben geslagen met een stalen pijp. De deurwaarder liep daarbij een gebroken arm en gebroken voet op. Tevens is hij aan zijn hoofd geraakt. Door de verwondingen was hij niet in staat om te werken en moest hij grote doses pijnstillers slikken.

De man was al verschillende keren bij Dennis D. op bezoek geweest en kwam op woensdag 10 juli opnieuw langs om enkele gerechtelijke stukken te brengen. Toen hij de oprit op liep, zou de vrouw van D. hem tegemoet zijn gelopen en met een stalen pijp hebben belaagd. Korte tijd later arriveerde D. die zijn auto achter die van de deurwaarder zette, waardoor deze niet meer kon vluchten. D. zou ook met een pijp op de man hebben ingeslagen. Uiteindelijk duurde de mishandeling en gijzeling zo’n anderhalf uur. Doel van beide verdachten zou zijn geweest om de deurwaarder te verplichten een oplossing te zoeken voor de financiële claims die D. aan zijn broek kreeg, toen hij vorig jaar zijn bedrijf plotseling stopzette.

Rechtszaken

Aan het begin van vorige zomer stuurde Dennis D. alle medewerkers van Dikken Transport een bericht dat het bedrijf zou worden opgedoekt. Er was geen sprake van een faillissement, het bedrijf hield simpelweg op te bestaan. Ook stond in het bericht dat de personeelsleden nog enkele weken betaald zouden krijgen en daarna op zoek moesten naar een andere werkgever.

D. kreeg daardoor diverse rechtszaken aan de broek. Een eerste procedure werd opgestart door vakbond FNV, die van mening was dat personeelsleden recht hadden op doorbetaling van salaris. Toestemming voor ontslag had D. namelijk niet aangevraagd. Een eerste zitting werd door de vakbond gewonnen. De rechter besliste dat D. 65.000 euro moest betalen aan de ontslagen chauffeurs. Daartegen ging de ondernemer in beroep. Die zaak loopt nog.

Pensioenpremie

Tevens werd duidelijk dat D. grote bedragen aan pensioenpremie wel had ingehouden op het loon van zijn medewerkers, maar nooit heeft afgedragen aan het pensioenfonds. Het fonds besloot daarom naar de rechter te stappen. In deze zaak deed de rechtbank eerder deze maand uitspraak. De ondernemer. moet 285.000 euro aan achterstallige pensioenpremie betalen.

Daar zou nog een claim achteraan kunnen komen, omdat het pensioenfonds nog niet het arbeidsverleden van alle medewerkers volledig heeft kunnen bekijken en de rechter D. heeft verplicht deze gegevens alsnog te overhandigen.

Lees ook: Ontslagen chauffeurs Dikken Transport krijgen 65.000 euro